diumenge, 10 de febrer del 2008

Paella del Delta


Paella

Ja sabem que hi ha gent que li agrada fer molta polèmica sobre la paella, també hi ha molta literatura. Aquesta paella és, més o menys, la recepta familiar, com la feiem a la Cava. Les mesures són meves, ja sabeu que a la cuina tot funciona, per un grapat, una tasseta, ....
Per a 6 persones. Si voleu un nombre de persones diferent respecteu les proporcios de l'arròs i l'aigua. La resta, vosaltres mateixos.

Ingredients

2 alls
1 ceba
1 pebrot
2 tomates
3 carxofes
1 sípia (neta, amb les salses)
Si hi ha més gent, poseu-hi calamars, amb la roporció 2-3 calamars per sípia
300 gr de carn magra de porc (50 gr. per persona)
6 gambes o llagostins (1 per persona)
6 galeres o escamarlans (1 per persona)
100 gr. de catxels
150 gr. de musclos
480 gr. d'arròs (80 gr. per persona)
1,200 l d'aigua (20 gr. per persona)
safrà
100 gr. de pèsols

Preparació

Ara no tinc temps d'explicar-ho. Ja sabeu, ho poseu tot en una paella i remeneu.

Cocció

La cocció d'una paella és lenta i requereix concentració, sempre t'oblides d'algún ingredient.
En una olleta poseu oli i quan estigui calent, hi afegiu la sípia (i els calamars) a trossos, a foc molt lent, també les salses de la sípia. Pot estar més de 20 min. coent-se.
En una paella hi fregiu, i després es retira cada un dels elements, la carn magra de porc, les gambes, els escamarlans, les carxofes...
Si voleu posar-hi pollastre i conill, no és imprescindible però altament recomanable, cal que es fregeixin a foc lent de 20 a 30 min.
En una paella petita hi prepareu el sofregit, paulatinament, els alls, la seva, el pebrot, quan estigui fet, la tomaca.
En una olla obriu amb poca aigua els catxels, el mateix amb els musclos.
A la paella gran, hi poseu el sofregit, la sípia i la carn, les carxofes, les petxines.
Afegiu l'aigua, el safrà, corregiu-ho de sal.
Quant bulli hi poseu l'arròs i remeneu per última vegada.
A sobre hi van les gambes i escamarlens, els musclos pel voltant i els pesols per tot arreu.
Cocció de 17 a 19 minuts, s'ha de veure tota l'aigua, si en faltala podeu afegir, però sempre calenta, bulint.
Deixeu-la reposar 5 min.

Presentació

A casa el prenem com un plat complet. Una mica de vermut per picar i la paella.
Poseu en plats i a menjar