diumenge, 10 de febrer del 2008

Coca de recapte

Coca de recapte

segons una recepta de l'Avui*

Ingredients pasta

50 g de farina
20g de llevat de forner
50 cc d’oli
150 a 200 cc d’aigua tèbia
sal

Ingredients del farcit

3 tomàquets madurs
1 albergínia
1 pebrot verd mitjà
1 pebrot vermell mitjà
2 arengades
1 gra d’all gros
100 cc d’oli
150 g de botifarra blanca
150g de botifarra negra

Preparació

Es posa la farina en cercle damunt del taulell i s’hi posa en primer lloc el llevat, que es desfà amb aigua tèbia. Tot seguit s’hi pot afegir la resta d’ingredients.
Cal treballar-ho tot bé fins que quedi una pasta gomosa. S’ha de deixar reposar tapada perquè fermenti en un lloc temperat, fins que augmenti el doble del volum.
Es netegen les arengades i es parteixen. Es poleixen els pebrots i l’albergínia i es tallen a tires llargues. Es pela l’all i es pica. Es tallen les botifarres a rodanxes de 0,5 cm de gruix. Els tomàquets s’escalden, se’ls treu la pela i es tallen a grills. Els ingredients es deixen amb oli fins que ha pujat la pasta, perquè no es ressequin. Amb els dits untats amb oli, s’estira la pasta en una plàtera de forn plana, es col·loquen els ingredients del farcit damunt la pasta i es posa a coure al forn, ja calent, de 25 a 30 minuts.

NOTA: Les dues botifarres han de ser amples.

* http://paper.avui.cat/pdfs/pdf.php?id_pdf=/pdf/07/0503/070503diari035.pdf
.