dissabte, 7 de gener del 2012

cafè

El cafè és una beguda usual en la nostra cultura. Nosaltres prenem el cafè italià, el vapor passa a través del cafè, a diferència del cafè alemany, on l'aigua bullint passa a través del cafè, o el cafè turc, on el cafè i l'aigua bullent junts.

La mesura típica de la tasseta blanca de cafè de bar són 50 ml. El cafè amb llet pot ser de 150 ml, o de 250 ml, en general es manté el cafè i la resta és llet.  

El cafè que preparem a casa amb la cafetera italiana segueix aquestes caracteristiques:
  • cafetera de 9 tasses amb una relació de:
  • 450 ml d'aigua
  • 30 g de cafè
en la cafetera elèctrica de vapor, de les senzilles, que es posa cafè a la menuda i aigua, es pot posar la mateixa quantitat d'aigua però només hi cap 15  g de cafè, per tant queda molt més aigualit.

Si es volen conservar les mateixes proporcions, poseu la relació:
  • 10 g de café
  • 150 ml d'aigua