El cafè és una beguda usual en la nostra cultura. Nosaltres prenem el cafè
italià, el vapor passa a través del cafè, a diferència del cafè
alemany, on l'aigua bullint passa a través del cafè, o el cafè
turc, on el cafè i l'aigua bullent junts.
La mesura típica de la tasseta blanca de cafè de bar són 50 ml. El cafè amb llet pot ser de 150 ml, o de 250 ml, en general es manté el cafè i la resta és llet.
El cafè que preparem a casa amb la cafetera italiana segueix aquestes caracteristiques:
- cafetera de 9 tasses amb una relació de:
- 450 ml d'aigua
- 30 g de cafè
en la cafetera elèctrica de vapor, de les senzilles, que es posa cafè a la menuda i aigua, es pot posar la mateixa quantitat d'aigua però només hi cap 15 g de cafè, per tant queda molt més aigualit.
Si es volen conservar les mateixes proporcions, poseu la relació:
- 10 g de café
- 150 ml d'aigua
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada