diumenge, 6 de setembre del 2009

Suquet de peix

Suquet de peix

la recepta està treta una mica d'aquí i una mica d'allà, i modificada al nostre gust
Per a 5 o 6 persones

Ingredients

1,0 a 1,5 kg aprox. de peix, pot ser dorades, lobarro, nero, rap, etc. del mateix tipus o una mica de cada.
1,0 kg de patates
6 alls
1 cullerada de farina
250 rg. de tomaca
julivert
pebre
un pessic de sal
picada (la que més us agradi, les proporcions són aproximades, només per a tenir una idea, 10 avellanes, 15 pinyons, 10 ametlles, 10 panses, 1 all, pa ratllat, o molles que sobren de tallar-lo)
500 ml de fumet, i si no d'aigua, que hi farem, també està bo.

Preparació

Peleu els alls, les patates i renteu el peix. A la peixateria demaneu el peix en filets, sense pell i sense espines.

Picada

Ametlles, alls, julivert, avellanes, pinyons,xocolata, pa fregit, oli, sal.

Fumet

Podeu posar les espines i caps, però sense vísceres, a fer un caldo, també si pot posar pastanaga o nap. 500 gr. per litre d'aigua

Cocció

Poseu l'oli en una paella o olla ampla, i fregiu els alls pelats i picats. Després fregiu la farina fins que es torri, i la tomaca, amb sal i pebre.
Podeu afegir 300 ml de fumet o d'aigua segons els gust.
Després hi afegiu les patates i als 10 minuts el peix.
Remeneu i deixeu coure el peix al gust. Al meu gust són 20 min.

Presentació

Serviu-ho en plats amb il·lusió.