diumenge, 20 de setembre del 2009

Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

la recepta està treta de pasta Gallo
Per a 8 persones

Ingredients

400 gr de Galets de Nadal
Verdures:
1 porro
100 g de pastanaga
1 tros de xirivia
1 tros d'api
200 g de patates
100 g de cigrons

Carn:
1/4 de gallina
2 ales de pollastre i menuts
1 os de pernil
1 os de vedella
150 g de butifarra negra
150 g de butifarra crua
100 g d'orella de porc

Pilota:
100 g de carn picada de porc
100 g de carn picada de vedella
1 ou
julivert picat
1 cullereta de pa ratllat
1/2 cullerada de farina

Caldo

En una olla gran s'hi posen els ossos, i 5 litres d'aigua. Es porta a ebullició. Traieu l'espuma.
Afegiu sal i la carn, tret de les botifarres i la pilota.
Afegiu les verdures.
Deixeu coure 3 hores a foc lent.
Incorporeu les pilotes, i les botifarres.
La botiffara negra retireu-la aviat.
Ho deixeu bullir 20 min.
Coleu el caldo.

Pilota

Barregeu la carn amb l'ou, el pa i el julivert.
Enfarineu-les formant una bola.

Cocció

Bulliu els galets 7 min en aigua, i 10 min en caldo.

Presentació

Serviu-ho en plats amb caldo galets i pilota.
La carn, ilota i botifarra es pot servir després.