diumenge, 13 de setembre del 2009

Fricandó

Fricandó
El prepararem en cassola de terrissa.
Per a 6 persones

Ingredients

1,200 kg aprox. de carn de badella per a fricadó, o bistec, tallat primet
600 gr de bolets, fredolics de botó (volvariella volvacea)
200 gr. de ceba (2 cebes)
200 gr. de tomaca
300 ml de vi blanc
300 ml d'aigua
un pessic de sal

Preparació

Talleu la carn en talls prims i en trossos de 5 a 10 cm, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament. Prepareu un sofregit amb la ceba i la tomaca:
Talleu la ceba molt petita i la fregiu amb oli lentament.
Quan estigui rossa, afegiu la tomaca.
Quant el sofregit estigui a punt, hi afegiu el vi i l'aigua.
Després hi afegiu els bolets, i per últim la carn.

Cocció

A la cassola de terrissa, lentament a foc mig unes dues hores. Remeneu de quan en quan.
Podeu posar-ho al forn preescalfat a 220 ºC amb la cassola de pedra, entre una i dues hores.
No oblideu remenar-ho alguna vegada per tal controlar que no s'enganxi o es quedi sense suc.

Presentació

Serviu-ho en plats amb il·lusió.