diumenge, 18 de novembre del 2012

Rap a la catalana

Rap a la catalana

Segons una recepta del "Sabores" adaptada o modificada al nostre gust
Per a 5 o 6 persones

Ingredients

1,0 a 1,5 kg aprox. de rap
farina
1,0 kg de patates
1 ceba
3 alls
3 fulles de llorer
unes fulles de julivert
2 pastilletes de xocolata negra
vinagre
un pessic de sal


Preparació

Passeu el peix per faria, sofregiu-lo una mica pels dos costats i reserveu-lo.

En una cassola de fang hi poseu oli, i afegiu en ordre, la ceba tallada molt fina, quan estigui rossa, els alls sencers o premsats.

Després hi afegiu les 2 o 3 pastilletes de xocolata, les premseu contra el fons, que es fonguin, i remeu bé, després, les fulles de julivert, llorer, vinagre i sal. El gust de la recepta es trobar les proporcions justes de cada. La xocolata ha de donar un toc amarg, el vinagre un toc àcid, però tot amb molta mesura.

S'hi afegeix 0,5 l d'aigua, i 1 kg de patates. Deixeu-ho coure de 15 a 20 min.

En aquest punt, el millor, però no imprescindible, és enretirar les patates, posar-hi el peix, i cobrir-ho tot amb les patates. Molt millor que no posar el peix sobre les patates.

Desprès pot estar de 5 a 10 min, i llest per menjar. Acompanyat amb una mica de pa i una copa de cava brut nature.

Presentació

Serviu-ho en plats amb il·lusió.