dissabte, 25 de setembre del 2010

Tatin

Aquesta recepta encara no la he preparat, la he tret d'una web amiga, i l'estic adaptant a partir d'informació de webs en francès, per treure més l'original. On diuen "Elle se sert nature, sans crème anglaise, ni crème fraiche, ni glace. Sinon elle ne s'appelle plus Tarte Tatin." (http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/tarte_tatin_ill.html)

Ingredients
-----------------------------------------------------------------------------------------------
• pasta brisa (http://lanostracuina.blogspot.com/2010/09/pasta-brisa.html)
• 1,5 Kg de pomes
• 100 g de mantega
• 100 g de sucre

Preparació
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Escalfeu el forn 30 minuts a 250 ºC, per a que estigui a punt en el mont oportú.
Peleu i talleu les pomes per la meitat, traieu-les-hi el cor.
Greixeu el motlle amb mantega i escampeu el sucre per sobre com si fos farina.
Col·loqueu les pomes dins el motlle de manera que la part rodona de la poma quedi tocant al motlle.
Cobriu-ho tot amb el sucre restant.
Repartiu la mantega tallada a quadrats.
Poseu-ho al forn, que ja està escalfat, durant 30 minuts.
Retireu-lo del forn. Col•loqueu-hi a sobre la base de pasta brisée.
Punxeu-lo una mica amb una forquilla per a que pugui sortir l'aire.
Torneu-la al forn a 200 ºC, durant 30 minuts més.
Traieu-la del forn.
Per desemmotllar-ho ho girem damunt d’una safata.
Els puristes diuen que se serveix sola.