Conill a la pirinenca
Ingredients
- 1 conill ( 1 kg de conill o pollastre)
- 1 ceba gran ( 150 gr)
- 1 cullerada de farina (15 gr)
- 1 got de vi blanc (150 gr)
- picada abundant
- julivert, llorer, farigola, pebre, sal
- oli o llard
- Picada: alls pelats, avellanes,
Comentaris
Plat per a 4 racions. Aquesta recepta està extreta d'una fotocòpia, i la hem preparat moltes vegades. Hem introduït la variant de fer-ho amb pollastre, en lloc de conill. Amb conill és extraordinari, amb pollastre està boníssim.
La recepta original no parla de pesos ni mesures: un conill, un got, una cullerada, etc. Això té l'inconvenient de que si el vols preparar per a 10, no saps com ajustar-ho, i per això he inclòs algunes mesures.
Un dels ingredients principals es el temps, en cal bastant, ja que és millor preparar-lo amb cocció molt lenta.
Preparació
Poseu en una cassola plana de fang un culet d'oli o llard, al vostre gust, que faci un llit, com a mínim a la part central de la cassola. El conill escorxat i net, es talla a trossos, se sala una mica i es tira a la cassola.
Piqueu la ceba, o talleu-la ben petita, i podeu afer-la a la cassola. Removeu fins que el conill estigui daurat i la seva transparent. Feu lloc al centre de la cassola, hi afegireu una cullerada de farina i removeu-ho una altra vegada.
Ara cal afegir un got de vi (125 ml) i dos d'aigua (250 ml), segons el vostre gust podeu a afegir-hi més, fins el doble, ja que depèn del tipus de got, al que es referís la recepta original. Si afegeixen les herbes i espècies: farigola, llorer, julivert, pebre i ho corregiu de sal. El temps de cocció depèn de la tendresa del conill i el vostre gust.
La picada la podeu preparar al vostre gust, jo hi poso, per exemple, 5 avellanes, 10 pinyons, 5 ametlles, 3 alls, 1 llesca de pa torrat, Desprès es barreja un temps, i se serveix
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada