dimecres, 2 de gener del 2013

Estofat de cabirol

Estofat de cabirol

Sempre hi ha un dia en que un amic o un amic d'un amic d'un amic ha anat a caçar, i regala un tros de porc senglar, cabirol, daina, cérvol, o què sé jo. Fa bona pinta, no saps quant pesa, porta os i no saps quanta carn hi ha. Però tota la família està esperant que preparis alguna cosa. Aleshores cal posar-hi imaginació-   

Ingredients

3 kg carn de cabirol o de caça
1.500 gr de patateques
  2 arengades
1 gra d’all gros
100 cc d’oli
150 g de botifarra blanca
150g de botifarra negra

Preparació

Primer de tot, en un bol petit dissolem el llevat i el sucre amb l’aigua tèbia. Ho deixem reposar 1/4 d’hora perquè 





Referències

He trobat receptes a: 
  • http://lamevacuina2010.blogspot.com.es/2011/09/estofat-de-cabirol-amb-ceps.html
  • http://lacuinadecalpepin.blogspot.com.es/2009/03/civet-de-cervol.html
  • http://decacera.blogspot.com.es/2011/09/estofat-de-cabirol-amb-cepsestofado-de.html

Caça

Els que no hi tenim costum ens equivoquem molt amb els animals de caça:
  • http://www.gustperlacuina.com/2007/07/les-carns.html
  • L'isard o camussa (Rupicapra rupicapra)
  • El cabirol ( Capreolus capreolus)


  •  cabra salvatge ibèrica (Capra pyrenaica)












1 comentari:

Anna ha dit...

En el cas de daina i cérvol, les dos imatges són daines.
El cérvol no té taques i té les banyes diferents